Special Events
Design and arts administration courses is the key to success during receptions and business meetings. A visit to our restaurant will provide our guests with unforgettable moments.
The restaurant offers:
- Breakfasts, lunches, dinners, suppers
- Special Events - baptism, weddings, communions, confirmations,konsolacje
- Family Events
- Banquets, corporate events, business meetings
- A professional waiter service
- The musical setting (piano)
- The possibility of dividing the hall by screens
- Kids Corner
Menu na przyjęcie po Komunii
Menu na przyjęcie po Komunii 1
140,- osoba
Zupa ( jedna do wyboru )
Bulion Królewski z domowym makaronem
Minestrone z ziołową grzanka
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Krem z pomidorów pelati z tartą mozzarellą i ziołowym pesto
Danie główne ( jedno do wyboru )
Schab wieprzowy sos vide z ziołowym sosem, ziemniaki opiekane,
bukiet warzyw w maślanej emulsji
Filet drobiowy z soterowanym szpinakiem i mozzarellą, risotto kolorowe
Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta
Morszczuk w sosie orientalnym lub cytrusowym, dziki ryż, kalafior romanesco
Danie gorące w trakcie ( jedno do wyboru )
Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym
Ragu z dzika z ciepłą bagietką
Chili con Carne
Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym, gnocchi, buraczki
Zakąski na bufecie lub w stole od początku
Półmisek pieczystych rozmaitości
Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim
Schab z musem chrzanowym
Galantyna z kaczki
Galaretki mięsno warzywne
Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami
Caprese z anchois
Sałata Grecka
Sałatka z brokółem i pestkami dyni
Desery na bufecie lub w stole od początku
Ciasto ( 4 rodzaje )
Owoce
Kawa, Herbata-bufet
Sok owocowy
Woda mineralna
Napoje gazowane
Koszt 140,00/osobę
Menu na przyjęcie po Komunii 2
160,- osoba
Zupa ( jedna do wyboru )
Bulion Królewski z domowym makaronem
Flaczki wołowe flambirowane koniakiem
Krem szparagowy z paprykowym pesto
Krupnik z pęczkiem i borowikiem
Danie główne ( jedno do wyboru )
Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem kurkowym , ziemniaki opiekane,
bukiet warzyw w maślanej emulsji
Udo z kaczki w sosie ziołowym z nutą pomarańczy, gratina ziemniaczana,
snopki z fasoli szparagowej
Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta
Polędwica z dorsza duszona w mleku kokosowym z trawą cytrynową,
ryż jaśminowy z szafranem
Danie gorące w trakcie ( dwa do wyboru )
Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym
Ragu z dzika z ciepłą bagietką
Golonka trybowana w sosie własnym, pure ziemniaczane,
Modra kapusta
Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym, gnocchi, buraczki
Barszczyk czerwony pasztecikiem
Żur Świętokrzyski z białą kiełbasą i jajkiem
Zakąski na bufecie lub w stole od początku
Półmisek pieczystych rozmaitości
Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim
Schab z musem chrzanowym
Galantyna z kaczki
Terina z łososia wędzonego
Pate
Galaretki mięsno warzywne
Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami
Caprese z anchois
Sałata Grecka
Sałatka z brokółem i pestkami dyni
Desery na bufecie lub w stole od początku
Ciasto ( 4 rodzaje )
Owoce
Kawa, Herbata-bufet
Sok owocowy
Woda mineralna
Napoje gazowane
Koszt 160,00/osobę
Menu na przyjęcie Konsolacyjne
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I
Menu serwowane indywidualnie
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem
surówek
Szarlotka na ciepło z nutą wanilii
Woda / Sok
Kawa/Herbata
Koszt 50,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II
Menu serwowane indywidualnie
Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem
Specjał a'la Hueta czyli kieszeń z piersi kurczaka faszerowana serem wędzonym i
warzywami, podawana z miodową kukurydzą i ziemniakami a'la Rochi
Kremowy sernik z adwokatem
Woda / Sok
Kawa/Herbata
Koszt 50,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III
Menu serwowane indywidualnie
Zupa leśna z farfalle
Policzki wołowe duszone w winie
z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim
Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem
Woda / Sok
Koszt 65,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV
Menu serwowane indywidualnie
Flaczki Wołowe z parmezanem
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi
podawana na sosie hiszpańskim
Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie
Duet jogurtowo - wiśniowy
Zakąski zimne
Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )
Pasztet w cieście francuskim
Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj
Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret
Słoneczne pomidory z bazylią
Woda / Sok
Koszt 90,00/osobę
Menu Okolicznościowe
Menu Willa Hueta 1
90PLN/os
Przystawka ( jedna do wyboru )
Sałata ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette
lub
Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną
Zupa ( jedna do wyboru )
Aromatyczny krem porowy z paprykowym pesto
lub
Polski krupnik z żołądkami drobiowymi, borowikami i kaszą pęczak
Dania główne ( jedno do wyboru )
Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach, faszerowana fetą i pomidorami suszonymi polana białym sosem ziołowym z dzikim ryżem i warzywami z pary w maślanej emulsji
lub
Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków,
pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret
Deser ( jeden do wyboru )
Tradycyjna szarlotka serwowana z musem waniliowym
lub
Sernik z malinami
Kawa
Herbata
Sok
Woda
Koszt 90,00/osobę
Menu Willa Hueta 2
100 PLN/os
Przystawka ( jedna do wyboru )
Terina z łososia wędzonego z kaparami i oliwkami
lub
Gęś wędzona na kruchych sałatach z winegretem malinowym
Zupa ( jedna do wyboru )
Flaczki wołowe zaprawiane koniakiem
lub
Krem grzybowy z owocami lasu i emulsją ziołową
Dania główne ( jedno do wyboru )
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i czosnku oraz snopkami z fasoli szparagowej w bekonie
lub
Stek z łososia norweskiego przygotowany w emulsji z buraka podany na dzikim ryżu z cukrowym groszkiem i konfiturą z czerwonej cebuli
Deser ( jeden do wyboru )
Klasyczna Panna Cotta z owocowym musem
lub
Gorące maliny z lodami
Kawa
Herbata
Sok
Woda
Koszt 100,00/osobę
Menu Willa Hueta 3
110PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem z zielonych warzyw z wędzonym łososiem i ricottą
lub
Aromatyczny bulion wołowo-drobiowy z makaronem
Dania główne ( jedno do wyboru )
Grillowana pierś z kurczaka pokryta delikatnie soterowanym szpinakiem
i serem typu camembert podawana z pure i pomidorowym sosem
lub
Morszczuk pieczony w pomidorach pelati, tymianku, rozmarynie i czosnku
podawany z kaszą kus-kus
Zakąski zimne
podawane w bufecie lub w stołach
Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów
Mini tortille faszerowane risotto borowikowym
Mus z dziczyzny w cieście francuski
Tymbaliki drobiowe
Śledź bałtycki na trzy sposoby
Caprese z anchois
Sałatka brokułowa z serem kozim
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczywo jasne i ciemne
Słodki bufet
Ciasto
Owoce
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 110,00/osobę
Menu Willa Hueta 4
125PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem szparagowy ze słonecznikiem
lub
Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym wytrawnym winie z grzankami
Dania główne ( jedno do wyboru )
Policzki wołowe duszone w warzywach i czerwonym wytrawnym winie podawane na tłuczonych ziemniaczkach z czosnkiem i tymiankiem
i kapustą w stylu polskim
lub
Polędwiczki wieprzowe sous vide z sosem wiśniowo-żubrówkowym podawane na risotto grzybowym i bukietem sezonowych surówek
Zakąski zimne
podawane w bufecie lub w stołach
Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów
Mini tortille faszerowane risotto borowikowym
Mus z dziczyzny w cieście francuski
Tymbaliki drobiowe
Śledź bałtycki na trzy sposoby
Caprese z anchois
Sałatka brokułowa z serem kozim
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczywo jasne i ciemne
Słodki bufet
Ciasto
Owoce
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 125,00/osobę
Menu Willa Hueta 5
135 PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem z pomidorów pelati z bazylią i kulkami mozzarelli
lub
Minestrone z makaronem ryżowym
Dania główne ( jedno do wyboru )
Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym
podawany z kluseczkami gnocchi i miksem sałat z własnym winegret
lub
Tagliatella zielona z łososiem flambirowanym szkocką whisky , oliwkami, bazylią, pomidorkami schery w sosie śmietanowo-kaparowym z dodatkiem świeżej rukoli
Zakąski
podawane w bufecie lub w stołach
Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół
Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu
Terrine z drobiu z kolorowym nadzieniem
Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną
Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem
Ryba po japońsku
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Sałatka grecka z oliwkami
Sałatka z paluszkami krabowymi, rzodkiewką i grubym szczypiorem
Pieczywo
Danie gorące w trakcie wieczoru
Podawane indywidualnie lub w bufecie
Ragu z dziczyzny z ciepłą bagietką
***
Grillowana pierś z kurczaka pokryta delikatnie soterowanym szpinakiem
i serem typu camembert podawana z pure i pomidorowym sosem
Słodki bufet
Ciasto
Owoce
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 135,00/osobę
Menu Willa Hueta 6
145 PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem z pieczonego kalafiora z kozim serem
lub
Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami
Dania główne ( jedno do wyboru )
Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim
z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją
lub
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorkami suszonymi
kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej pożeczki
Zakąski
podawane w bufecie lub w stołach
Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół
Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu
Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon
Terrine z łososia z kaparami
Pate
Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną
Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem
Ryba po grecku
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois
Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą
Pieczywo
Danie gorące w trakcie wieczoru
podawane w bufecie
Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi
***
Cielęcina w sosie borowikowym z kluseczkami gnocchi i warzywami z pary
Słodki bufet
Ciasto
Owoce
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 145,00/osobę
Menu Willa Hueta 7
155PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem szparagowy z paprykowym pesto i pestkami dyni
lub
Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami
Dania główne ( jedno do wyboru )
Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim
z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją
lub
Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem i pomidorkami suszonymi
kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej pożeczki
Zakąski
podawane w bufecie lub w stołach
Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół
Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu
Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon
Terrine z łososia z kaparami
Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną
Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem
Ryba po grecku
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois
Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą
Pieczywo
I danie gorące w trakcie wieczoru podawane
indywidualnie lub w bufecie
Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi
lub
Cielęcina w sosie borowikowym z kluseczkami gnocchi i warzywami z pary
II danie gorące w trakcie wieczoru podawane
indywidualnie lub w bufecie
Barszczyk czerwony z pierożkami z patelni
lub
Żur Świętokrzyski z białą kiełbasą i jajem
Słodki bufet
Ciasto /Owoce
Kawa, herbata / Sok, woda
Koszt 155,00/osobę