imprazy

Special Events

The Restaurant Spektrum Smaku in Willa Hueta serves exquisite dishes classic french and polish cuisine, wines and desserts. Making such excellent food is an art. and our Chef mastered it to perfection. The combination of French cuisine with Polish creates a unique flavor that will satisfy the most demanding palate.

Design and arts administration courses is the key to success during receptions and business meetings. A visit to our restaurant will provide our guests with unforgettable moments.

The restaurant offers:

  • Breakfasts, lunches, dinners, suppers
  • Special Events - baptism, weddings, communions, confirmations,konsolacje
  • Family Events
  • Banquets, corporate events, business meetings
  • A professional waiter service
  • The musical setting (piano)
  • The possibility of dividing the hall by screens
  • Kids Corner
imp1
imp2

Menu na przyjęcie po Komunii

Menu na przyjęcie po Komunii 1

 

140,- osoba

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Bulion Królewski z domowym makaronem

Minestrone z ziołową grzanka

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Krem z pomidorów pelati z tartą mozzarellą i ziołowym pesto

 

Danie główne ( jedno do wyboru )

 

Schab wieprzowy sos vide z ziołowym sosem, ziemniaki opiekane,

bukiet warzyw w maślanej emulsji

Filet drobiowy z soterowanym szpinakiem i mozzarellą, risotto kolorowe

Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta

Morszczuk w sosie orientalnym lub cytrusowym, dziki ryż, kalafior romanesco

 

Danie gorące w trakcie ( jedno do wyboru )

 

Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym

Ragu z dzika z ciepłą bagietką

Chili con Carne

Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym, gnocchi, buraczki

 

Zakąski na bufecie lub w stole od początku

 

Półmisek pieczystych rozmaitości

Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim

Schab z musem chrzanowym

Galantyna z kaczki

Galaretki mięsno warzywne

Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami

Caprese z anchois

Sałata Grecka

Sałatka z brokółem i pestkami dyni

 

Desery na bufecie lub w stole od początku

 

Ciasto ( 4 rodzaje )

Owoce

Kawa, Herbata-bufet

Sok owocowy

Woda mineralna

Napoje gazowane

 

Koszt 140,00/osobę


Menu na przyjęcie po Komunii 2

 

160,- osoba

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Bulion Królewski z domowym makaronem

Flaczki wołowe flambirowane koniakiem

Krem szparagowy z paprykowym pesto

Krupnik z pęczkiem i borowikiem

 

Danie główne ( jedno do wyboru )

 

Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem kurkowym , ziemniaki opiekane,

bukiet warzyw w maślanej emulsji

Udo z kaczki w sosie ziołowym z nutą pomarańczy, gratina ziemniaczana,

snopki z fasoli szparagowej

Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta

Polędwica z dorsza duszona w mleku kokosowym z trawą cytrynową,

ryż jaśminowy z szafranem

 

Danie gorące w trakcie ( dwa do wyboru )

 

Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym

Ragu z dzika z ciepłą bagietką

Golonka trybowana w sosie własnym, pure ziemniaczane,

Modra kapusta

Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym, gnocchi, buraczki

Barszczyk czerwony pasztecikiem

Żur Świętokrzyski z białą kiełbasą i jajkiem

 

Zakąski na bufecie lub w stole od początku

 

Półmisek pieczystych rozmaitości

Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim

Schab z musem chrzanowym

Galantyna z kaczki

Terina z łososia wędzonego

Pate

Galaretki mięsno warzywne

Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami

Caprese z anchois

Sałata Grecka

Sałatka z brokółem i pestkami dyni

 

Desery na bufecie lub w stole od początku

 

Ciasto ( 4 rodzaje )

Owoce

Kawa, Herbata-bufet

Sok owocowy

Woda mineralna

Napoje gazowane


Koszt 160,00/osobę


 

Menu na przyjęcie Konsolacyjne

Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I

Menu serwowane indywidualnie

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem

surówek

Szarlotka na ciepło z nutą wanilii

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 50,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II

Menu serwowane indywidualnie

Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem

Specjał a'la Hueta czyli kieszeń z piersi kurczaka faszerowana serem wędzonym i

warzywami, podawana z miodową kukurydzą i ziemniakami a'la Rochi

Kremowy sernik z adwokatem

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 50,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III

Menu serwowane indywidualnie

Zupa leśna z farfalle

Policzki wołowe duszone w winie

z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim

Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem

Woda / Sok

Koszt 65,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV

Menu serwowane indywidualnie

Flaczki Wołowe z parmezanem

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi

podawana na sosie hiszpańskim

Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie

Duet jogurtowo - wiśniowy

Zakąski zimne

Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )

Pasztet w cieście francuskim

Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj

Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret

Słoneczne pomidory z bazylią

Woda / Sok

Koszt 90,00/osobę

Menu Okolicznościowe

Menu Willa Hueta 1

 

90PLN/os

 

Przystawka ( jedna do wyboru )

 

Sałata ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette

lub

Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Aromatyczny krem porowy z paprykowym pesto

lub

Polski krupnik z żołądkami drobiowymi, borowikami i kaszą pęczak

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach, faszerowana fetą i pomidorami suszonymi polana białym sosem ziołowym z dzikim ryżem i warzywami z pary w maślanej emulsji

lub

Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków,

pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret    

 

Deser ( jeden do wyboru )

 

Tradycyjna szarlotka serwowana z musem waniliowym

lub

Sernik z malinami

 

Kawa

Herbata

Sok

Woda

 

Koszt 90,00/osobę


Menu Willa Hueta 2

 

100 PLN/os

 

Przystawka ( jedna do wyboru )

 

Terina z łososia wędzonego z kaparami i oliwkami  

lub

Gęś wędzona na kruchych sałatach z winegretem malinowym

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Flaczki wołowe zaprawiane koniakiem

lub

Krem grzybowy z owocami lasu i emulsją ziołową

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i czosnku oraz snopkami z fasoli szparagowej w bekonie  

lub

Stek z łososia norweskiego przygotowany w emulsji z buraka podany na dzikim ryżu z cukrowym groszkiem i konfiturą z czerwonej cebuli

 

Deser ( jeden do wyboru )

 

Klasyczna Panna Cotta z owocowym musem

lub

Gorące maliny z lodami

Kawa

Herbata

Sok

Woda

 

Koszt 100,00/osobę


Menu Willa Hueta 3

 

110PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z zielonych warzyw z wędzonym łososiem i ricottą

lub

Aromatyczny bulion wołowo-drobiowy z makaronem

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Grillowana pierś z kurczaka pokryta delikatnie soterowanym szpinakiem

i serem typu camembert podawana z pure i pomidorowym sosem

lub

Morszczuk pieczony w pomidorach pelati, tymianku, rozmarynie i czosnku

podawany z kaszą kus-kus

 

Zakąski zimne

podawane w bufecie lub w stołach

 

Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów

Mini tortille faszerowane risotto borowikowym

Mus z dziczyzny w cieście francuski

Tymbaliki drobiowe

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Caprese z anchois

Sałatka brokułowa z serem kozim

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo jasne i ciemne

 

Słodki bufet

Ciasto

Owoce

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 110,00/osobę


Menu Willa Hueta 4

 

125PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem szparagowy ze słonecznikiem

lub

Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym wytrawnym winie z grzankami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Policzki wołowe duszone w warzywach i czerwonym wytrawnym winie podawane na tłuczonych ziemniaczkach z czosnkiem i tymiankiem                            

i kapustą w stylu polskim

lub

Polędwiczki wieprzowe sous vide z sosem wiśniowo-żubrówkowym podawane na risotto grzybowym i bukietem sezonowych surówek

 

Zakąski zimne

podawane w bufecie lub w stołach

 

Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów

Mini tortille faszerowane risotto borowikowym

Mus z dziczyzny w cieście francuski

Tymbaliki drobiowe

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Caprese z anchois

Sałatka brokułowa z serem kozim

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo jasne i ciemne

 

Słodki bufet

Ciasto

Owoce

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 125,00/osobę


Menu Willa Hueta 5

 

135 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z pomidorów pelati z bazylią i kulkami mozzarelli

lub

Minestrone z makaronem ryżowym

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym

podawany z kluseczkami gnocchi i miksem sałat z własnym winegret

lub

Tagliatella zielona z łososiem flambirowanym szkocką whisky , oliwkami, bazylią, pomidorkami schery w sosie śmietanowo-kaparowym z dodatkiem świeżej rukoli

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Terrine z drobiu z kolorowym nadzieniem

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po japońsku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka grecka z oliwkami

Sałatka z paluszkami krabowymi, rzodkiewką i grubym szczypiorem

Pieczywo

 

Danie gorące w trakcie wieczoru

Podawane indywidualnie lub w bufecie

 

Ragu z dziczyzny z ciepłą bagietką

***

Grillowana pierś z kurczaka pokryta delikatnie soterowanym szpinakiem

i serem typu camembert podawana z pure i pomidorowym sosem

 

Słodki bufet

Ciasto

Owoce

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 135,00/osobę


Menu Willa Hueta 6

 

145 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z pieczonego kalafiora z kozim serem

lub

Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorkami suszonymi

kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej pożeczki

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon

Terrine z łososia z kaparami

Pate

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po grecku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois

Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą

Pieczywo

 

Danie gorące w trakcie wieczoru

podawane w bufecie

 

Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi

***

Cielęcina w sosie borowikowym z kluseczkami gnocchi i warzywami z pary

 

Słodki bufet

Ciasto

Owoce

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 145,00/osobę

 


Menu Willa Hueta 7

 

155PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem szparagowy z paprykowym pesto i pestkami dyni

lub

Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem i pomidorkami suszonymi

kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej pożeczki

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon

Terrine z łososia z kaparami

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po grecku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois

Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą

Pieczywo

 

I danie gorące w trakcie wieczoru podawane

indywidualnie lub w bufecie

 

Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi

lub

Cielęcina w sosie borowikowym z kluseczkami gnocchi i warzywami z pary

 

II danie gorące w trakcie wieczoru podawane

indywidualnie lub w bufecie

 

Barszczyk czerwony z pierożkami z patelni

lub

Żur Świętokrzyski z białą kiełbasą i jajem

 

Słodki bufet

Ciasto /Owoce

Kawa, herbata / Sok, woda

 

Koszt 155,00/osobę