Szef Kuchni Hubert Sanecki o idealnych sylwestrowych przekąskach
2016-12-28
Hubert Sanecki, szef kuchni restauracji Spektrum Smaku w Willi Hueta, założyciel i członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy: "- Bardzo fajnym pomysłem na domowego Sylwestra są roladki z tortilli pszennej, smakowej - rodzaj dobieramy do gustu. To uniwersalna przekąska, ponieważ to czym wypełnimy roladkę zależy od naszej inwencji twórczej. Osobiście preferuję nadzienie warzywne. Smaruję tortillę serkiem mascarpone, delikatnie doprawionym solą i pieprzem, następnie dodaję sałatę, roszponkę i rukolę, dopełniam pomidorem, ogórkiem, papryką, rzodkiewką - i gotowe. Ale każdy może sobie wypełnić placek tym co lubi. Do środka może trafić bardzo wiele produktów, od wędlin poprzez masy grzybowe czy rybnych, kończąc na wędzonym łososiu. Tego typu przystawki są łatwe do zrobienia, smaczne i świetnie wyglądają."