ScrollToTop

restauracja

Restauracja Spektrum Smaku

spektrumlogoRestauracja Spektrum Smaku w Willi Hueta zaprasza na wykwintne dania, wina oraz desery klasycznej kuchni francuskiej, jak i polskiej. Przyrządzanie tak znakomitych potraw to sztuka, a nasz Szef Kuchni opanował ją do perfekcji. Połączenie kuchni francuskiej i polskiej tworzy niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.
Jednak to również ich wygląd i sztuka podania jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych oraz spotkań biznesowych. Wizyta w naszej restauracji zapewni gościom niezapomniane wrażenia.

Restauracja oferuje:

  • Śniadania, lunche, obiady, kolacje
  • Imprezy okolicznościowe – Chrzciny, wesela, komunie, bierzmowania, konsolacje
  • Imprezy rodzinne
  • Bankiety, imprezy firmowe, spotkania biznesowe
  • Profesjonalną obsługa kelnerska
  • Oprawę muzyczną (fortepian)
  • Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
  • Kącik dla dzieci
zebra
policzki

Wybrane dania z karty Restauracji Spektrum Smaku

Szef Kuchni poleca:

Tatar z jelenia siekany podany z domowymi piklami   39 PLN

 

Bouillabaisse - francuskie danie z owocami morza   59 PLN

 

Gruszka w sosie z czerwonego wina z kremem szafranowym   25 PLN

Przystawki:

Płatki kurczaka marynowanego w occie balsamicznym z suszonymi pomidorami i sałatą rzymską   22 PLN

 

Śledź bałtycki podany z jabłkami i szalotką w bazyliowym pesto   27 PLN

 

Siekany tatar wołowy z francuską musztardą i wędzonymi szprotkami (doprawiany przez szefa lub w sposób klasyczny wedle życzenia gości)   39 PLN

 

Sałatka z pieczonych bakłażanów w sosie winegret z marynowanymi pomidorami i serem feta   30 PLN

 

Francuska sałatka z selera z włoskimi orzechami i płatkami wędzonego łososia   35 PLN

 

Sałatka cezar z grzankami z bagietki podana z krewetkami lub kurczakiem wedle życzenia gości   29 PLN

Zupy / Pierwsze dania:

Zupa chrzanowa z bekonem i ziołową grzanką   18 PLN

 

Pikantny bulion drobiowo-wołowy z imbirem i warzywami   19 PLN

 

Francuska zupa cebulowa z grzankami   18 PLN

 

Pappardelle z grzybami na cielęcym demi-glace z serem grana padano  30 PLN

 

Gnocchi z pomidorami   25 PLN

 

Ciepła sałatka z przegrzebkami na sałacie rzymskiej z warzywami i szynką parmeńską   37 PLN

Dania główne:

Polędwica wołowa z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie i smażonymi borowikami na sosie pieprzowym   59 PLN

 

Stek wołowy z pieczonymi batatami i grillowanymi warzywami   62 PLN

 

Żeberka wieprzowe barbecue z pieczonymi burakami i boczniakami   49 PLN

 

Kurczak zagrodowy gotowany w maśle z kalafiorem i duszonymi wiśniami   47 PLN

 

Filet z łososia z pieczoną papryką i gotowaną ciecierzycą   45 PLN

 

Filet z pstrąga na duszonym szpinaku w sosie beurre blanc   39 PLN

Desery:

Naleśniki crepes suzette z duszonymi jabłkami i domowymi lodami   15 PLN

 

Kawowy deser bavarese z kremem waniliowym   15 PLN

 

Klasyczny sernik na wiejskim twarogu z angielskim kremem   15 PLN

Smacznego!