ScrollToTop

restauracja

Restauracja

Restauracja w Willi Hueta zaprasza na wykwintne dania, wina oraz desery klasycznej kuchni francuskiej, jak i polskiej. Przyrządzanie tak znakomitych potraw to sztuka, a nasz Szef Kuchni opanował ją do perfekcji. Połączenie kuchni francuskiej i polskiej tworzy niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.

Jednak to również ich wygląd i sztuka podania jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych oraz spotkań biznesowych. Wizyta w naszej restauracji zapewni gościom niezapomniane wrażenia.

Restauracja oferuje:

  • Śniadania, lunche, obiady, kolacje
  • Imprezy okolicznościowe – Chrzciny, wesela, komunie, bierzmowania, konsolacje
  • Imprezy rodzinne
  • Bankiety, imprezy firmowe, spotkania biznesowe
  • Profesjonalną obsługa kelnerska
  • Oprawę muzyczną (fortepian)
  • Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
  • Kącik dla dzieci
ges
makrela

wybrane dania z karty Restauracji Willa Hueta

Przystawki:

Tatar (wołowina lub jeleń) / podgrzybek marynowany / wędzone masło 30/35 zł.

Śledź / czerwona cebula / piklowane kurki 12 zł.

Gęś wędzona / konfitura z czerwonej cebuli / puree z orzechów pini 14 zł.

Małże św. Jakuba / pure z buraka / żelki z buraka 40 zł.

Sałaty:

Sałata rzymska / grillowana pierś kurczęcia / sos ala cezar 22 zł.

Sałaty kruche / wątróbka drobiowa / maliny 24 zł.

Sałaty kruche / pstrąg wędzony / chutney anchois 26 zł.

Zupy:

Krupnik / grzyby leśne / żołądki drobiowe 10 zł.

Krem porowy / nitki chili / jarmuż 12 zł.

Flaki / koniak / francuska bagietka 16 zł.

Krem grzybowy / owoce lasu / emulsja ziołowa 18 zł.

Makarony:

Linguini / papryczka chili / czosnek ( AOP ) 20 zł.

Tagliatelle zielone / łosoś / rukola 24 zł.

Pappardelle / polędwica wołowa / pomidor suszony 28 zł.

Ryby:

Makrela / cukinia / szpinak 35 zł.

Łosoś / szparagi / czarny ryż 39 zł.

Tuńczyk / pappardelle / groszek cukrowy 45 zł.

Dania z mięs:

Policzki wieprzowe / pierożki gryczane / boczniaki / sos jus 37 zł.

Golonka / modra kapusta / bagietka / ciemny sos 37 zł.

Polędwiczka wieprzowa / kus kus / roszponka / sos wiśniowo-żubrówkowy 39 zł.

Kaczka / ziemniaki a’la au gratin / gruszka / sos porzeczkowy 43 zł.

Królik w martini / gorczyca / puree / piklowana brukselka 55 zł.

Stek wołowy / krewetka / warzywa confit / sos foie gras 65 zł.

Desery:

Panna cotta / czekolada / chili 12 zł.

Tarta cytrynowa / puder cytrynowy / sorbet cytrynowy 15 zł.

Beza / mus z mascarpone / owoce leśne 15 zł.

Fondand czekoladowy / suszone pomidory / lody espresso 18 zł.

Menu dziecięce:

Zupa malucha 10 zł.

Bulion drobiowy z makaronem i warzywami 8 zł.

Makaron spaghetti w sosie pomidorowym 15 zł.

Fileciki z indyka zapiekane z serem mozzarella, frytkami i młodymi marchewkami 21 zł.

Paluszki rybne z ziemniaczkami i surówką z marchwi 18 zł.

Puchar lodów z owocami 15 zł.