ScrollToTop

imprazy

Imprezy okolicznościowe

Serdecznie zapraszamy do Naszej restauracji Spektrum Smaku w Willi Hueta, gdzie czekają na Państwa wyborne dania, wina oraz desery klasycznej kuchni polskiej, jak i francuskiej. Przygotowywanie tak wykwintnych potraw to sztuka, a nasz Szef Kuchni opanował ją do perfekcji. Fuzja kuchni polskiej i francuskiej tworzy niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.

Sztuka podania oraz wygląd dań jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych czy też spotkań biznesowych. Wizyta w Spektrum Smaku zapewni gościom niezapomniane wrażenia kulinarne i wizualne.

Oferujemy:

  • Śniadania, lunche, obiady, kolacje
  • Imprezy rodzinne
  • Imprezy okolicznościowe – wesela, chrzciny, komunie, konsolacje, bierzmowania
  • Bankiety, spotkania biznesowe, imprezy firmowe
  • Oprawę muzyczną (fortepian)
  • Profesjonalną obsługę kelnerską
  • Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
  • Kącik dla dzieci
imp1
imp2

Menu na przyjęcie po Komunii

(oferta będzie dostępna wkrótce)




Menu na przyjęcie Konsolacyjne

Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I

Menu serwowane indywidualnie

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem

surówek

Szarlotka na ciepło z nutą wanilii

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 70,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II

Menu serwowane indywidualnie

Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym podane z puree chrzanowym i czerwonym burakiem w miodzie 

Kremowy sernik z sosem malinowym 

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 80,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III

Menu serwowane indywidualnie

Zupa leśna z farfalle

Policzki wołowe duszone w winie

z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim

Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem

Woda / Sok

Koszt 90,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV

Menu serwowane indywidualnie

Zupa fancuska cebulowa 

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi

podawana na sosie hiszpańskim

Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie

Patera ciast domowych

Zakąski zimne

Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )

Pasztet w cieście francuskim

Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj

Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret

Słoneczne pomidory z bazylią

Woda / Sok

Koszt 120,00/osobę

Menu Okolicznościowe

Menu Willa Hueta 1

 

125,00 PLN/os

 

Przystawka (jedna do wyboru)

Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną  

lub

Mus z koziego sera podawany z grillowanym boczniakiem z sosem wiśniowym

Zupa

Aromatyczny krem z białych warzyw z dodatkiem paprykowego pesto

lub

Bulion z kaczki podawany z makaronem

Danie główne

Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach faszerowana fetą i pomidorami suszonymi

 polana sosem śmietanowym z pure ziemniaczanym i zestawem surówek

lub

Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach podana w sosie z runa leśnego, buraczkami zapiekanymi  w miodzie  

Deser

Sernik królewski podany z sosem wiśniowym

Gorąca szarlotka serwowana z gałką lodów rzemieślniczych

Kawa

Herbata

Sok

Woda

 

 

Koszt 125,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 2

 

140,00 PLN/os

Przystawka (jedna do wyboru) 

Łosoś gravlax z majonezem bazyliowym podawany na liściach sałaty

lub

Kurczak maślany podawany z grillowanym boczkiem i sałatą rzymską

Zupa

Krem z pieczonych buraków z regionalnym serem i tymiankiem

lub

Aromatyczny krem z kukurydzy podawany z oliwą truflową

 

Danie główne

Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniakami
w czosnku i ziołach oraz snopki fasoli szparagowej z dodatkiem okrasy migdałowej

lub

Policzki wieprzowe, mus z dyni, pure z musztardą francuską i sosem cydrowym

Deser

Beza z kremem śmietanowym podana z musem z mango

lub

Suflet czekoladowy z sosem wiśniowym i gałką lodów rzemieślniczych

Kawa

Herbata

Sok

Woda

 

 

Koszt 140,00/osobę

 

 


 

Menu Willa Hueta 3

 

160,00 PLN/os

Zupa

Krem szparagowy ze słonecznikiem

lub

Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym winie z grzanką

Danie główne

Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym podawany
z gratie i buraczkami z patelni  

lub

Kurczak zawijany w boczku zapiekany w camembert w sosie paprykowo – pomidorowym, ziemniakami gotowanymi i warzywami smażonymi w tempurze

Zimna płyta

(pięć pozycji do wyboru)

Patera mięs pieczystych

Mus z dziczyzny w cieście francuskim

Galareta wieprzowa

Wytrawne tarty z różnymi nadzieniami

Ryba po grecku

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka cezar

Pieczywo własnego wypieku

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 160,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 4

 

165,00 PLN/os

Przystawka  

Mus z dziczyzny zawijany w cieście francuskim

lub  

Sałatka ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette

Zupa 

Rosół z perliczki podawany z ręcznie robionymi kołdunami

lub

Krem pomidorowy z pesto bazyliowym

Danie Główne  

Rolada z indyka pieczona z dodatkiem duszonego szpinaku, sos śmietanowy z nutą rozmarynu podana z gratie i surówką

lub

Schabowy podawany z ziemniakami i kapustą w stylu polskim

Zimna płyta

(pięć pozycji do wyboru)

Patera mięs pieczystych

Mus z dziczyzny w cieście francuskim

Galareta wieprzowa

Wytrawne tarty z różnymi nadzieniami

Ryba po grecku

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka cezar

Pieczywo własnego wypieku

 

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 165,00/osobę

 


Menu Willa Hueta 5

 

175,00 PLN/os

Zupa

Krem borowikowy z kwaśną śmietaną

lub

Flaczki wołowe zaprawiane z koniakiem

Danie główne

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim z parmezanem i ziołami, fasolka szparagowa w maślanej emulsji

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorami suszonymi, ziemniaki opiekane
i sos z czerwonej porzeczki

Zimna płyta

(sześć do wyboru )

Mięsa pieczyste wypiekane według staropolskich receptur

Pasztet szefa kuchni zapiekany w ciście francuskim

Deska serów z własnej wędzarni

Wytrawne tarty w trzech odsłonach

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Ryba po grecku

Schab po warszawsku z kremem chrzanowym

Śledzie przyrządzone w trzech odsłonach

Sałatka cezar

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka brokułowa

Pieczywo własnego wypieku

 

Danie gorące w trakcie trwającego przyjęcia

Ragu z dzika z ciepłą  bułeczką

lub

Barszcz czerwony podawany z krokietem nadziewanym kapustą i mięsem

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 175,00/osobę


Menu Willa Hueta 6

 

190,00 PLN/os

Zupa

krem z pieczonego kalafiora podawany z oliwą truflową

lub

Consome z kluseczkami francuskimi

Danie główne

Policzki wołowe duszone w warzywach i czerwonym winie podawane na tłuczonych ziemniakach  

z czosnkiem, tymiankiem i kapustą w stylu polskim

lub

Perliczka z sosem demi glace, pieczonym batatem i fasolką szparagową

ZIMNA PŁYTA

(Dziewięć do wyboru )

Tatar z jelenia podawany z domowymi piklami

Rolada szpinakowa z portobello

Pasztet z dziczyzny podawany z żurawiną

Łosoś marynowany na zimno podawany z majonezem bazyliowym

Półmisek wędlin pieczystych wypiekany według  tradycyjnych  receptur

Mini tarty z masą serową podawane z wędzonym łososiem

Ryba po grecku

Schab po warszawsku

Mini tortille w trzech odsłonach

Sałatka cezar

Sałatka grecka

 Sałatka brokułowa

Sałatka jarzynowa

Ciasta (trzy rodzaje)

Pieczywo własnego wypieku

Drugie danie gorące podczas trwającego przyjęcia  

Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym podawana z kluseczkami gnocchi i zestawem surówek

lub

Żur świętokrzyski na maślance podawany z opiekanymi pierogami z mięsem i kapustą  

Kawa, herbata / Sok, woda

 

Koszt 190,00/osobę

 

 

Menu Willa Hueta 7

 

210,00 PLN/os

 Przystawka  

Pasztet z dziczyzny zapiekany w cieście francuskim podawany na liściach sałaty w sosie winegret

lub

Tatar z jelenia podawany z domowymi piklami i pieczywem

Zupa

Aromatyczny krem z kukurydzy podawany z oliwą truflową z dodatkiem grzanek

lub  

Krem z pieczonego buraka z chipsem z jarmużu

Danie Główne

Konfitowana noga z kaczki w sosie mango-pomarańcza z kopytkami oraz
 buraczkami zapiekanymi w miodzie

lub

Policzki wieprzowe w sosie cydrowym  z pure musztardowym, musem z dyni i konfiturą z wiśni

 ZIMNA PŁYTA

(Dziewięć do wyboru )

Tatar z jelenia podawany z domowymi piklami

Rolada szpinakowa z portobello

Pasztet z dziczyzny podawany z żurawiną

Łosoś marynowany na zimno podawany z majonezem bazyliowym

Półmisek wędlin pieczystych wypiekany z dawnych receptur

Mini tarty z masą serową podawane z wędzonym łososiem

Ryba po grecku

Schab po warszawsku

Mini tortille w trzech odsłonach

Sałatka cezar

Sałatka grecka

 Sałatka brokułowa

Sałatka jarzynowa

Ciasta (trzy rodzaje )

Pieczywo własnego wypieku  

Drugie danie gorące podawane podczas trwającego przyjęcia

Wołowina duszona w słodkiej śmietanie podawana z placuszkami ziemniaczanymi
  zapiekanymi w parmezanie

lub

Meksykańskie chili con carne z czerwoną fasolą

Trzecie danie gorące podawane podczas trwającego przyjęcia

Barszczyk czerwony podawany z krokietem nadziewanym mięsem i świeżo ukiszoną kapustą

lub

Żur świętokrzyski na maślance podawany z pierogami nadziewanymi mięsem i kapustą  

 

Kawa, herbata / Sok, woda / Napoje gazowane

 

Koszt 210,00/osobę

Krem z pomidorów ze świeżą bazylią