ScrollToTop

imprazy

Imprezy okolicznościowe

Serdecznie zapraszamy do Naszej restauracji Spektrum Smaku w Willi Hueta, gdzie czekają na Państwa wyborne dania, wina oraz desery klasycznej kuchni polskiej, jak i francuskiej. Przygotowywanie tak wykwintnych potraw to sztuka, a nasz Szef Kuchni opanował ją do perfekcji. Fuzja kuchni polskiej i francuskiej tworzy niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.

Sztuka podania oraz wygląd dań jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych czy też spotkań biznesowych. Wizyta w Spektrum Smaku zapewni gościom niezapomniane wrażenia kulinarne i wizualne.

Oferujemy:

  • Śniadania, lunche, obiady, kolacje
  • Imprezy rodzinne
  • Imprezy okolicznościowe – wesela, chrzciny, komunie, konsolacje, bierzmowania
  • Bankiety, spotkania biznesowe, imprezy firmowe
  • Oprawę muzyczną (fortepian)
  • Profesjonalną obsługę kelnerską
  • Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
  • Kącik dla dzieci
imp1
imp2

Menu na przyjęcie po Komunii

Menu na przyjęcie po Komunii 1

 

 

200,00 - osoba

 

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

 

Bulion Królewski z domowym makaronem

 

 

Krem z pomidorów ze świeżą bazylią

 

Zupa krem z kalafiora

 

 

Danie główne ( jedno do wyboru )

 

 

Pieczeń wieprzowa  długo pieczona, sos własny z dodatkiem boczniaków, kluseczki gnocchi, buraczki zasmażane

 

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami w sosie śmitanowym, młode ziemniaki,

pieczone warzywa 

 

Filet z pstrąga w sosie buerre blanc, pure ziemniaczane, duszony szpinak 

 

 

 

Danie gorące w trakcie ( jedno do wyboru )

 

 

Ragu z dzika z ciepłą bagietką

 

 

Gulasz węgierski z ciepłą bagietką

 

 

Zakąski na bufecie lub w stole od początku (pięć do wyboru)

 

 

Półmisek pieczystych rozmaitości

Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim

Schab z musem chrzanowym

Mini tarty w trzech odsłonach

Galaretki mięsno warzywne

Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami

Caprese z anchois 

Sałata Grecka

lub

Sałata Cezar

Sałatka jarzynowa

lub

Sałatka szwajcarska z szynką parmeńską

 

 

Desery na bufecie lub w stole od początku

 

 

 

Kawa, Herbata-bufet

Sok owocowy

Woda mineralna



 

Koszt 200,00/osobę

 


 

Menu na przyjęcie po Komunii 2

 

 

250,00 - osoba

 

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

 

Bulion Królewski z kołdunami

Zupa francuska cebulowa z grana padano

Krem szparagowy z paprykowym pesto

 

 

Danie główne ( jedno do wyboru )

 

 

Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem kurkowym , ziemniaki opiekane,

bukiet warzyw w maślanej emulsji

Udo z kaczki w sosie ziołowym z nutą pomarańczy, gratina ziemniaczana,

 fasola szparagową w maśle migdalowym 

Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta

 

Danie gorące w trakcie (jedno do wyboru )

 

Ragu z dzika z ciepłą bagietką

Pierogi nadziewane dziczyzną 

 

Zakąski na bufecie lub w stole od początku (pięć do wyboru)

 

 

Półmisek pieczystych rozmaitości

Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim

Schab z musem chrzanowym

Mini tarty w trzech odsłonach

Galaretki mięsno warzywne

Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami

Parfait z gęsich wątróbek 

Caprese z anchois 

Sałata Grecka

lub

Sałata Cezar

Sałatka jarzynowa

lub

Sałatka szwajcarska z szynką parmeńską

 

 

Desery na bufecie lub w stole od początku

 

 

Kawa, Herbata-bufet

Sok owocowy

Woda mineralna


 

 

Koszt 250,00/osobę

 





Menu na przyjęcie Konsolacyjne

Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I

Menu serwowane indywidualnie

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem

surówek

Szarlotka na ciepło z nutą wanilii

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 70,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II

Menu serwowane indywidualnie

Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym podane z puree chrzanowym i czerwonym burakiem w miodzie 

Kremowy sernik z sosem malinowym 

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 80,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III

Menu serwowane indywidualnie

Zupa leśna z farfalle

Policzki wołowe duszone w winie

z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim

Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem

Woda / Sok

Koszt 90,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV

Menu serwowane indywidualnie

Zupa fancuska cebulowa 

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi

podawana na sosie hiszpańskim

Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie

Patera ciast domowych

Zakąski zimne

Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )

Pasztet w cieście francuskim

Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj

Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret

Słoneczne pomidory z bazylią

Woda / Sok

Koszt 120,00/osobę

Menu Okolicznościowe

Menu Willa Hueta 1

 

115,00 PLN/os

 

Przystawka ( jedna do wyboru )

 

Sałata ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette

lub

Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Aromatyczny krem porowy z paprykowym pesto

lub

Polski krupnik z żołądkami drobiowymi, borowikami i kaszą pęczak

 

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach, faszerowana fetą i pomidorami suszonymi polana białym sosem ziołowym z dzikim ryżem i warzywami z pary w maślanej emulsji

lub

Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków,

pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret    

 

Deser ( jeden do wyboru )

 

Tradycyjna szarlotka serwowana z musem waniliowym

lub

Sernik z malinami

 

Kawa

Herbata

 

Sok

Woda

 

 

Koszt 115,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 2

 

135,00 PLN/os

 

Przystawka ( jedna do wyboru )

 

Parfait zgęsich wątróbek, terrina wieprzowa z pistacjami 

lub

Losoś gravlax z majonezem bazyliowym

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Zupa francuska cebulowa z grana padano

lub

Krem pomidorowy z bazyliowym pesto 

 

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i czosnku oraz snopkami z fasoli szparagowej w bekonie  

lub

Stek z łososia norweskiego przygotowany w emulsji z buraka podany na dzikim ryżu z cukrowym groszkiem i konfiturą z czerwonej cebuli

 

Deser ( jeden do wyboru )

 

Klasyczna Panna Cotta z owocowym musem

lub

Gorące maliny z lodami

 

Kawa

Herbata

 

Sok

Woda

 

 

Koszt 135,00/osobę

 

 


 

Menu Willa Hueta 3

 

150,00 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem szparagowy ze słonecznikiem

lub

Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym wytrawnym winie z grzankami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, serem kozim w sosie smietanowym, puree ziemniaczanym i bukietem sezonowych surówek                             

lub

Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków, 

pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret

 

Zakąski zimne

podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)

 

Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów

Mini tortille faszerowane risotto borowikowym

Mus z dziczyzny w cieście francuski

Galareta wieprzowa 

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Caprese z anchois

Sałatka brokułowa z serem kozim

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo jasne i ciemne

 

 

 

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 150,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 4

 

160,00 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z pomidorów pelati z bazylią i kulkami mozzarelli

lub

Bulion z makaronem domowym

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym

podawany z kluseczkami gnocchi i miksem sałat z własnym winegret

lub

Tagliatella zielona z łososiem flambirowanym szkocką whisky , oliwkami, bazylią, pomidorkami schery w sosie śmietanowo-kaparowym z dodatkiem świeżej rukoli

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Parfait z gęsich wątróbek, tarrina wieprzowa 

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretka z goloki z musztardowym posmakiem

Ryba po japońsku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka grecka z oliwkami

Sałatka z paluszkami krabowymi, rzodkiewką i grubym szczypiorem

Pieczywo

 

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 160,00/osobę

 


Menu Willa Hueta 5

 

170,00 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z pieczonego kalafiora z kozim serem

lub

Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorkami suszonymi

kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej porzeczki

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon

Terrine z łososia z kaparami

Parfait z gęsich wątróbek, tarrina wieprzowa 

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po grecku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois

Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą

Pieczywo

 

Danie gorące w trakcie wieczoru

podawane w bufecie

 

Pirogi nadziwane dziczyzną podane z żurkiem na maślance 

lub

Kurczak w sosie pomidorowym z kluseczkami gnocchi i pieczonymi warzywami 

 

 

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 170,00/osobę


Menu Willa Hueta 6

 

200,00 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem szparagowy z paprykowym pesto i pestkami dyni

lub

Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem i pomidorkami suszonymi

kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej porzeczki

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon

Terrine z łososia z kaparami

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po grecku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois

Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą

Pieczywo

 

I danie gorące w trakcie wieczoru podawane

indywidualnie lub w bufecie

 

Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi

lub

Ragu z dzika 

 

 

Kawa, herbata / Sok, woda

 

Koszt 200,00/osobę

Krem z pomidorów ze świeżą bazylią