Imprezy okolicznościowe
Sztuka podania oraz wygląd dań jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych czy też spotkań biznesowych. Wizyta w Spektrum Smaku zapewni gościom niezapomniane wrażenia kulinarne i wizualne.
Oferujemy:
- Śniadania, lunche, obiady, kolacje
- Imprezy rodzinne
- Imprezy okolicznościowe – wesela, chrzciny, komunie, konsolacje, bierzmowania
- Bankiety, spotkania biznesowe, imprezy firmowe
- Oprawę muzyczną (fortepian)
- Profesjonalną obsługę kelnerską
- Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
- Kącik dla dzieci
Menu na przyjęcie po Komunii
(oferta będzie dostępna wkrótce)Menu na przyjęcie Konsolacyjne
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I
Menu serwowane indywidualnie
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem
surówek
Szarlotka na ciepło z nutą wanilii
Woda / Sok
Kawa/Herbata
Koszt 70,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II
Menu serwowane indywidualnie
Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym podane z puree chrzanowym i czerwonym burakiem w miodzie
Kremowy sernik z sosem malinowym
Woda / Sok
Kawa/Herbata
Koszt 80,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III
Menu serwowane indywidualnie
Zupa leśna z farfalle
Policzki wołowe duszone w winie
z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim
Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem
Woda / Sok
Koszt 90,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV
Menu serwowane indywidualnie
Zupa fancuska cebulowa
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi
podawana na sosie hiszpańskim
Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie
Patera ciast domowych
Zakąski zimne
Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )
Pasztet w cieście francuskim
Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj
Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret
Słoneczne pomidory z bazylią
Woda / Sok
Koszt 120,00/osobę
Menu Okolicznościowe
Menu Willa Hueta 1
125,00 PLN/os
Przystawka (jedna do wyboru)
Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną
lub
Mus z koziego sera podawany z grillowanym boczniakiem z sosem wiśniowym
Zupa
Aromatyczny krem z białych warzyw z dodatkiem paprykowego pesto
lub
Bulion z kaczki podawany z makaronem
Danie główne
Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach faszerowana fetą i pomidorami suszonymi
polana sosem śmietanowym z pure ziemniaczanym i zestawem surówek
lub
Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach podana w sosie z runa leśnego, buraczkami zapiekanymi w miodzie
Deser
Sernik królewski podany z sosem wiśniowym
Gorąca szarlotka serwowana z gałką lodów rzemieślniczych
Kawa
Herbata
Sok
Woda
Koszt 125,00/osobę
Menu Willa Hueta 2
140,00 PLN/os
Przystawka (jedna do wyboru)
Łosoś gravlax z majonezem bazyliowym podawany na liściach sałaty
lub
Kurczak maślany podawany z grillowanym boczkiem i sałatą rzymską
Zupa
Krem z pieczonych buraków z regionalnym serem i tymiankiem
lub
Aromatyczny krem z kukurydzy podawany z oliwą truflową
Danie główne
Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniakami
w czosnku i ziołach oraz snopki fasoli szparagowej z dodatkiem okrasy migdałowej
lub
Policzki wieprzowe, mus z dyni, pure z musztardą francuską i sosem cydrowym
Deser
Beza z kremem śmietanowym podana z musem z mango
lub
Suflet czekoladowy z sosem wiśniowym i gałką lodów rzemieślniczych
Kawa
Herbata
Sok
Woda
Koszt 140,00/osobę
Menu Willa Hueta 3
160,00 PLN/os
Zupa
Krem szparagowy ze słonecznikiem
lub
Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym winie z grzanką
Danie główne
Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym podawany
z gratie i buraczkami z patelni
lub
Kurczak zawijany w boczku zapiekany w camembert w sosie paprykowo – pomidorowym, ziemniakami gotowanymi i warzywami smażonymi w tempurze
Zimna płyta
(pięć pozycji do wyboru)
Patera mięs pieczystych
Mus z dziczyzny w cieście francuskim
Galareta wieprzowa
Wytrawne tarty z różnymi nadzieniami
Ryba po grecku
Śledź bałtycki na trzy sposoby
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka cezar
Pieczywo własnego wypieku
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 160,00/osobę
Menu Willa Hueta 4
165,00 PLN/os
Przystawka
Mus z dziczyzny zawijany w cieście francuskim
lub
Sałatka ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette
Zupa
Rosół z perliczki podawany z ręcznie robionymi kołdunami
lub
Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
Danie Główne
Rolada z indyka pieczona z dodatkiem duszonego szpinaku, sos śmietanowy z nutą rozmarynu podana z gratie i surówką
lub
Schabowy podawany z ziemniakami i kapustą w stylu polskim
Zimna płyta
(pięć pozycji do wyboru)
Patera mięs pieczystych
Mus z dziczyzny w cieście francuskim
Galareta wieprzowa
Wytrawne tarty z różnymi nadzieniami
Ryba po grecku
Śledź bałtycki na trzy sposoby
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka cezar
Pieczywo własnego wypieku
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 165,00/osobę
Menu Willa Hueta 5
175,00 PLN/os
Zupa
Krem borowikowy z kwaśną śmietaną
lub
Flaczki wołowe zaprawiane z koniakiem
Danie główne
Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim z parmezanem i ziołami, fasolka szparagowa w maślanej emulsji
lub
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorami suszonymi, ziemniaki opiekane
i sos z czerwonej porzeczki
Zimna płyta
(sześć do wyboru )
Mięsa pieczyste wypiekane według staropolskich receptur
Pasztet szefa kuchni zapiekany w ciście francuskim
Deska serów z własnej wędzarni
Wytrawne tarty w trzech odsłonach
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Ryba po grecku
Schab po warszawsku z kremem chrzanowym
Śledzie przyrządzone w trzech odsłonach
Sałatka cezar
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka brokułowa
Pieczywo własnego wypieku
Danie gorące w trakcie trwającego przyjęcia
Ragu z dzika z ciepłą bułeczką
lub
Barszcz czerwony podawany z krokietem nadziewanym kapustą i mięsem
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 175,00/osobę
Menu Willa Hueta 6
190,00 PLN/os
Zupa
krem z pieczonego kalafiora podawany z oliwą truflową
lub
Consome z kluseczkami francuskimi
Danie główne
Policzki wołowe duszone w warzywach i czerwonym winie podawane na tłuczonych ziemniakach
z czosnkiem, tymiankiem i kapustą w stylu polskim
lub
Perliczka z sosem demi glace, pieczonym batatem i fasolką szparagową
ZIMNA PŁYTA
(Dziewięć do wyboru )
Tatar z jelenia podawany z domowymi piklami
Rolada szpinakowa z portobello
Pasztet z dziczyzny podawany z żurawiną
Łosoś marynowany na zimno podawany z majonezem bazyliowym
Półmisek wędlin pieczystych wypiekany według tradycyjnych receptur
Mini tarty z masą serową podawane z wędzonym łososiem
Ryba po grecku
Schab po warszawsku
Mini tortille w trzech odsłonach
Sałatka cezar
Sałatka grecka
Sałatka brokułowa
Sałatka jarzynowa
Ciasta (trzy rodzaje)
Pieczywo własnego wypieku
Drugie danie gorące podczas trwającego przyjęcia
Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym podawana z kluseczkami gnocchi i zestawem surówek
lub
Żur świętokrzyski na maślance podawany z opiekanymi pierogami z mięsem i kapustą
Kawa, herbata / Sok, woda
Koszt 190,00/osobę
Menu Willa Hueta 7
210,00 PLN/os
Przystawka
Pasztet z dziczyzny zapiekany w cieście francuskim podawany na liściach sałaty w sosie winegret
lub
Tatar z jelenia podawany z domowymi piklami i pieczywem
Zupa
Aromatyczny krem z kukurydzy podawany z oliwą truflową z dodatkiem grzanek
lub
Krem z pieczonego buraka z chipsem z jarmużu
Danie Główne
Konfitowana noga z kaczki w sosie mango-pomarańcza z kopytkami oraz
buraczkami zapiekanymi w miodzie
lub
Policzki wieprzowe w sosie cydrowym z pure musztardowym, musem z dyni i konfiturą z wiśni
ZIMNA PŁYTA
(Dziewięć do wyboru )
Tatar z jelenia podawany z domowymi piklami
Rolada szpinakowa z portobello
Pasztet z dziczyzny podawany z żurawiną
Łosoś marynowany na zimno podawany z majonezem bazyliowym
Półmisek wędlin pieczystych wypiekany z dawnych receptur
Mini tarty z masą serową podawane z wędzonym łososiem
Ryba po grecku
Schab po warszawsku
Mini tortille w trzech odsłonach
Sałatka cezar
Sałatka grecka
Sałatka brokułowa
Sałatka jarzynowa
Ciasta (trzy rodzaje )
Pieczywo własnego wypieku
Drugie danie gorące podawane podczas trwającego przyjęcia
Wołowina duszona w słodkiej śmietanie podawana z placuszkami ziemniaczanymi
zapiekanymi w parmezanie
lub
Meksykańskie chili con carne z czerwoną fasolą
Trzecie danie gorące podawane podczas trwającego przyjęcia
Barszczyk czerwony podawany z krokietem nadziewanym mięsem i świeżo ukiszoną kapustą
lub
Żur świętokrzyski na maślance podawany z pierogami nadziewanymi mięsem i kapustą
Kawa, herbata / Sok, woda / Napoje gazowane
Koszt 210,00/osobę