ScrollToTop

imprazy

Imprezy okolicznościowe

Serdecznie zapraszamy do Naszej restauracji Spektrum Smaku w Willi Hueta, gdzie czekają na Państwa wyborne dania, wina oraz desery klasycznej kuchni polskiej, jak i francuskiej. Przygotowywanie tak wykwintnych potraw to sztuka, a nasz Szef Kuchni opanował ją do perfekcji. Fuzja kuchni polskiej i francuskiej tworzy niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.

Sztuka podania oraz wygląd dań jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych czy też spotkań biznesowych. Wizyta w Spektrum Smaku zapewni gościom niezapomniane wrażenia kulinarne i wizualne.

Oferujemy:

  • Śniadania, lunche, obiady, kolacje
  • Imprezy rodzinne
  • Imprezy okolicznościowe – wesela, chrzciny, komunie, konsolacje, bierzmowania
  • Bankiety, spotkania biznesowe, imprezy firmowe
  • Oprawę muzyczną (fortepian)
  • Profesjonalną obsługę kelnerską
  • Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
  • Kącik dla dzieci
imp1
imp2

Menu na przyjęcie po Komunii

Menu na przyjęcie po Komunii 1

 

 

140,- osoba

 

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

 

Bulion Królewski z domowym makaronem

 

Minestrone z ziołową grzanką

 

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

 

Krem z pomidorów pelati z tartą mozzarellą i ziołowym pesto

 

 

Danie główne ( jedno do wyboru )

 

 

Schab wieprzowy sos vide z ziołowym sosem, ziemniaki opiekane,

bukiet warzyw w maślanej emulsji

 

Filet drobiowy z soterowanym szpinakiem i mozzarellą, risotto kolorowe

 

Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta

 

Morszczuk w sosie orientalnym lub cytrusowym, dziki ryż, kalafior romanesco

 

 

Danie gorące w trakcie ( jedno do wyboru )

 

 

Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym

 

Ragu z dzika z ciepłą bagietką

 

Chili con Carne

 

Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym, gnocchi, buraczki

 

 

Zakąski na bufecie lub w stole od początku

 

 

Półmisek pieczystych rozmaitości

Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim

Schab z musem chrzanowym

Galantyna z kaczki

Galaretki mięsno warzywne

Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami

Caprese z anchois

Sałata Grecka

Sałatka z brokułem i pestkami dyni

 

 

Desery na bufecie lub w stole od początku

 

 

Ciasto ( 4 rodzaje )

Owoce

 

Kawa, Herbata-bufet

Sok owocowy

Woda mineralna

Napoje gazowane



 

Koszt 140,00/osobę

 


 

Menu na przyjęcie po Komunii 2

 

 

160,- osoba

 

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

 

Bulion Królewski z domowym makaronem

Flaczki wołowe flambirowane koniakiem

Krem szparagowy z paprykowym pesto

Krupnik z pęczkiem i borowikiem

 

 

Danie główne ( jedno do wyboru )

 

 

Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem kurkowym , ziemniaki opiekane,

bukiet warzyw w maślanej emulsji

Udo z kaczki w sosie ziołowym z nutą pomarańczy, gratina ziemniaczana,

snopki z fasoli szparagowej

Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta

Polędwica z dorsza duszona w mleku kokosowym z trawą cytrynową,

ryż jaśminowy z szafranem

 

 

Danie gorące w trakcie ( dwa do wyboru )

 

 

Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym

Ragu z dzika z ciepłą bagietką

Golonka trybowana w sosie własnym, pure ziemniaczane,

Modra kapusta

Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym, gnocchi, buraczki

Barszczyk czerwony z pasztecikiem

Żur Świętokrzyski z białą kiełbasą i jajkiem

 

 

Zakąski na bufecie lub w stole od początku

 

 

Półmisek pieczystych rozmaitości

Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim

Schab z musem chrzanowym

Galantyna z kaczki

Terina z łososia wędzonego

Pate

Galaretki mięsno warzywne

Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami

Caprese z anchois

Sałata Grecka

Sałatka z brokułem i pestkami dyni

 

 

Desery na bufecie lub w stole od początku

 

 

Ciasto ( 4 rodzaje )

Owoce

Kawa, Herbata-bufet

Sok owocowy

Woda mineralna

Napoje gazowane


 

 

Koszt 160,00/osobę

 





Menu na przyjęcie Konsolacyjne

Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I

Menu serwowane indywidualnie

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem

surówek

Szarlotka na ciepło z nutą wanilii

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 50,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II

Menu serwowane indywidualnie

Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem

Specjał a'la Hueta czyli kieszeń z piersi kurczaka faszerowana serem wędzonym i

warzywami, podawana z miodową kukurydzą i ziemniakami a'la Rochi

Kremowy sernik z adwokatem

Woda / Sok

Kawa/Herbata

Koszt 50,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III

Menu serwowane indywidualnie

Zupa leśna z farfalle

Policzki wołowe duszone w winie

z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim

Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem

Woda / Sok

Koszt 65,00/osobę


Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV

Menu serwowane indywidualnie

Flaczki Wołowe z parmezanem

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi

podawana na sosie hiszpańskim

Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie

Duet jogurtowo - wiśniowy

Zakąski zimne

Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )

Pasztet w cieście francuskim

Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj

Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret

Słoneczne pomidory z bazylią

Woda / Sok

Koszt 90,00/osobę

Menu Okolicznościowe

Menu Willa Hueta 1

 

90PLN/os

 

Przystawka ( jedna do wyboru )

 

Sałata ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette

lub

Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Aromatyczny krem porowy z paprykowym pesto

lub

Polski krupnik z żołądkami drobiowymi, borowikami i kaszą pęczak

 

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach, faszerowana fetą i pomidorami suszonymi polana białym sosem ziołowym z dzikim ryżem i warzywami z pary w maślanej emulsji

lub

Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków,

pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret    

 

Deser ( jeden do wyboru )

 

Tradycyjna szarlotka serwowana z musem waniliowym

lub

Sernik z malinami

 

Kawa

Herbata

 

Sok

Woda

 

 

Koszt 90,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 2

 

100 PLN/os

 

Przystawka ( jedna do wyboru )

 

Terina z łososia wędzonego z kaparami i oliwkami  

lub

Gęś wędzona na kruchych sałatach z winegretem malinowym

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Flaczki wołowe zaprawiane koniakiem

lub

Krem grzybowy z owocami lasu i emulsją ziołową

 

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i czosnku oraz snopkami z fasoli szparagowej w bekonie  

lub

Stek z łososia norweskiego przygotowany w emulsji z buraka podany na dzikim ryżu z cukrowym groszkiem i konfiturą z czerwonej cebuli

 

Deser ( jeden do wyboru )

 

Klasyczna Panna Cotta z owocowym musem

lub

Gorące maliny z lodami

 

Kawa

Herbata

 

Sok

Woda

 

 

Koszt 100,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 3

 

110PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z zielonych warzyw z wędzonym łososiem i ricottą

lub

Aromatyczny bulion wołowo-drobiowy z makaronem

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Grillowana pierś z kurczaka pokryta delikatnie soterowanym szpinakiem

i serem typu camembert podawana z pure i pomidorowym sosem

lub

Morszczuk pieczony w pomidorach pelati, tymianku, rozmarynie i czosnku

podawany z kaszą kus-kus

 

Zakąski zimne

podawane w bufecie lub w stołach

 

Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów

Mini tortille faszerowane risotto borowikowym

Mus z dziczyzny w cieście francuski

Tymbaliki drobiowe

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Caprese z anchois

Sałatka brokułowa z serem kozim

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo jasne i ciemne

 

Słodki bufet

 

Ciasto

Owoce

 

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 110,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 4

 

125PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem szparagowy ze słonecznikiem

lub

Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym wytrawnym winie z grzankami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Policzki wołowe duszone w warzywach i czerwonym wytrawnym winie podawane na tłuczonych ziemniaczkach z czosnkiem i tymiankiem                            

i kapustą w stylu polskim

lub

Polędwiczki wieprzowe sous vide z sosem wiśniowo-żubrówkowym podawane na risotto grzybowym i bukietem sezonowych surówek

 

Zakąski zimne

podawane w bufecie lub w stołach

 

Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów

Mini tortille faszerowane risotto borowikowym

Mus z dziczyzny w cieście francuski

Tymbaliki drobiowe

Śledź bałtycki na trzy sposoby

Caprese z anchois

Sałatka brokułowa z serem kozim

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo jasne i ciemne

 

Słodki bufet

 

Ciasto

Owoce

 

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 125,00/osobę

 


 

Menu Willa Hueta 5

 

135 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z pomidorów pelati z bazylią i kulkami mozzarelli

lub

Minestrone z makaronem ryżowym

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym

podawany z kluseczkami gnocchi i miksem sałat z własnym winegret

lub

Tagliatella zielona z łososiem flambirowanym szkocką whisky , oliwkami, bazylią, pomidorkami schery w sosie śmietanowo-kaparowym z dodatkiem świeżej rukoli

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Terrine z drobiu z kolorowym nadzieniem

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po japońsku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka grecka z oliwkami

Sałatka z paluszkami krabowymi, rzodkiewką i grubym szczypiorem

Pieczywo

 

Danie gorące w trakcie wieczoru

Podawane indywidualnie lub w bufecie

 

Ragu z dziczyzny z ciepłą bagietką

 

***

Grillowana pierś z kurczaka pokryta delikatnie soterowanym szpinakiem

i serem typu camembert podawana z pure i pomidorowym sosem

 

Słodki bufet

 

Ciasto

Owoce

Sok, woda

Kawa, herbata

 

 

Koszt 135,00/osobę

 


Menu Willa Hueta 6

 

145 PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem z pieczonego kalafiora z kozim serem

lub

Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorkami suszonymi

kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej porzeczki

 

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon

Terrine z łososia z kaparami

Pate

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po grecku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois

Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą

Pieczywo

 

Danie gorące w trakcie wieczoru

podawane w bufecie

 

Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi

 

***

Cielęcina w sosie borowikowym z kluseczkami gnocchi i warzywami z pary

 

Słodki bufet

 

Ciasto

Owoce

Sok, woda

Kawa, herbata

 

Koszt 145,00/osobę


Menu Willa Hueta 7

 

155PLN/os

 

Zupa ( jedna do wyboru )

 

Krem szparagowy z paprykowym pesto i pestkami dyni

lub

Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami

 

Dania główne ( jedno do wyboru )

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem i pomidorkami suszonymi

kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej porzeczki

Zakąski

podawane w bufecie lub w stołach

 

Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół

Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu

Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon

Terrine z łososia z kaparami

Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem

Ryba po grecku

Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby

Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois

Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą

Pieczywo

 

I danie gorące w trakcie wieczoru podawane

indywidualnie lub w bufecie

 

Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi

lub

Cielęcina w sosie borowikowym z kluseczkami gnocchi i warzywami z pary

 

II danie gorące w trakcie wieczoru podawane

indywidualnie lub w bufecie

 

Barszczyk czerwony z pierożkami z patelni

lub

Żur Świętokrzyski z białą kiełbasą i jajem

 

Słodki bufet

 

Ciasto /Owoce

Kawa, herbata / Sok, woda

 

Koszt 155,00/osobę