Imprezy okolicznościowe
Sztuka podania oraz wygląd dań jest kluczem do sukcesu przy organizowaniu przyjęć okolicznościowych czy też spotkań biznesowych. Wizyta w Spektrum Smaku zapewni gościom niezapomniane wrażenia kulinarne i wizualne.
Oferujemy:
- Śniadania, lunche, obiady, kolacje
- Imprezy rodzinne
- Imprezy okolicznościowe – wesela, chrzciny, komunie, konsolacje, bierzmowania
- Bankiety, spotkania biznesowe, imprezy firmowe
- Oprawę muzyczną (fortepian)
- Profesjonalną obsługę kelnerską
- Możliwość podziału sali za pomocą parawanów
- Kącik dla dzieci
Menu na przyjęcie po Komunii
Menu na przyjęcie po Komunii 1
200,00 - osoba
Zupa ( jedna do wyboru )
Bulion Królewski z domowym makaronem
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
Zupa krem z kalafiora
Danie główne ( jedno do wyboru )
Pieczeń wieprzowa długo pieczona, sos własny z dodatkiem boczniaków, kluseczki gnocchi, buraczki zasmażane
Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami w sosie śmitanowym, młode ziemniaki,
pieczone warzywa
Filet z pstrąga w sosie buerre blanc, pure ziemniaczane, duszony szpinak
Danie gorące w trakcie ( jedno do wyboru )
Ragu z dzika z ciepłą bagietką
Gulasz węgierski z ciepłą bagietką
Zakąski na bufecie lub w stole od początku (pięć do wyboru)
Półmisek pieczystych rozmaitości
Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim
Schab z musem chrzanowym
Mini tarty w trzech odsłonach
Galaretki mięsno warzywne
Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami
Caprese z anchois
Sałata Grecka
lub
Sałata Cezar
Sałatka jarzynowa
lub
Sałatka szwajcarska z szynką parmeńską
Desery na bufecie lub w stole od początku
Kawa, Herbata-bufet
Sok owocowy
Woda mineralna
Koszt 200,00/osobę
Menu na przyjęcie po Komunii 2
250,00 - osoba
Zupa ( jedna do wyboru )
Bulion Królewski z kołdunami
Zupa francuska cebulowa z grana padano
Krem szparagowy z paprykowym pesto
Danie główne ( jedno do wyboru )
Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem kurkowym , ziemniaki opiekane,
bukiet warzyw w maślanej emulsji
Udo z kaczki w sosie ziołowym z nutą pomarańczy, gratina ziemniaczana,
fasola szparagową w maśle migdalowym
Policzki wołowe duszone w czerwonym winie, pure ziołowe, młoda kapusta
Danie gorące w trakcie (jedno do wyboru )
Ragu z dzika z ciepłą bagietką
Pierogi nadziewane dziczyzną
Zakąski na bufecie lub w stole od początku (pięć do wyboru)
Półmisek pieczystych rozmaitości
Pasztet z dziczyzny podany w cieście francuskim
Schab z musem chrzanowym
Mini tarty w trzech odsłonach
Galaretki mięsno warzywne
Śledź bałtycki marynowany w dębowej beczce z kurkami
Parfait z gęsich wątróbek
Caprese z anchois
Sałata Grecka
lub
Sałata Cezar
Sałatka jarzynowa
lub
Sałatka szwajcarska z szynką parmeńską
Desery na bufecie lub w stole od początku
Kawa, Herbata-bufet
Sok owocowy
Woda mineralna
Koszt 250,00/osobę
Menu na przyjęcie Konsolacyjne
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta I
Menu serwowane indywidualnie
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie cygańskim podawana z risotto oraz zestawem
surówek
Szarlotka na ciepło z nutą wanilii
Woda / Sok
Kawa/Herbata
Koszt 70,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta II
Menu serwowane indywidualnie
Krem z pomidorów pelati z prażonymi migdałami i pleśniowym serem
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym podane z puree chrzanowym i czerwonym burakiem w miodzie
Kremowy sernik z sosem malinowym
Woda / Sok
Kawa/Herbata
Koszt 80,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta III
Menu serwowane indywidualnie
Zupa leśna z farfalle
Policzki wołowe duszone w winie
z kapustą zasmażaną i ziemniakami w stylu polskim
Mus malinowy na ciepło z waniliowym orzeźwieniem
Woda / Sok
Koszt 90,00/osobę
Zestaw konsolacyjny w Willi Hueta IV
Menu serwowane indywidualnie
Zupa fancuska cebulowa
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem kozim i pomidorami suszonymi
podawana na sosie hiszpańskim
Kluseczki gnocchi oraz bukiet jarzyn w maślanej polewie
Patera ciast domowych
Zakąski zimne
Patera mięs pieczonych ( schab, karczek, boczek )
Pasztet w cieście francuskim
Roladki z tortilli z warzywnym ratatuj
Mix sałat z warzywami sezonowymi i sosem winegret
Słoneczne pomidory z bazylią
Woda / Sok
Koszt 120,00/osobę
Menu Okolicznościowe
Menu Willa Hueta 1
115,00 PLN/os
Przystawka ( jedna do wyboru )
Sałata ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette
lub
Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną
Zupa ( jedna do wyboru )
Aromatyczny krem porowy z paprykowym pesto
lub
Polski krupnik z żołądkami drobiowymi, borowikami i kaszą pęczak
Dania główne ( jedno do wyboru )
Pierś z młodego kurczęcia marynowana w ziołach, faszerowana fetą i pomidorami suszonymi polana białym sosem ziołowym z dzikim ryżem i warzywami z pary w maślanej emulsji
lub
Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków,
pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret
Deser ( jeden do wyboru )
Tradycyjna szarlotka serwowana z musem waniliowym
lub
Sernik z malinami
Kawa
Herbata
Sok
Woda
Koszt 115,00/osobę
Menu Willa Hueta 2
135,00 PLN/os
Przystawka ( jedna do wyboru )
Parfait zgęsich wątróbek, terrina wieprzowa z pistacjami
lub
Losoś gravlax z majonezem bazyliowym
Zupa ( jedna do wyboru )
Zupa francuska cebulowa z grana padano
lub
Krem pomidorowy z bazyliowym pesto
Dania główne ( jedno do wyboru )
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie z runa leśnego podawane z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach i czosnku oraz snopkami z fasoli szparagowej w bekonie
lub
Stek z łososia norweskiego przygotowany w emulsji z buraka podany na dzikim ryżu z cukrowym groszkiem i konfiturą z czerwonej cebuli
Deser ( jeden do wyboru )
Klasyczna Panna Cotta z owocowym musem
lub
Gorące maliny z lodami
Kawa
Herbata
Sok
Woda
Koszt 135,00/osobę
Menu Willa Hueta 3
150,00 PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem szparagowy ze słonecznikiem
lub
Francuska zupa cebulowa przyrządzona na białym wytrawnym winie z grzankami
Dania główne ( jedno do wyboru )
Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, serem kozim w sosie smietanowym, puree ziemniaczanym i bukietem sezonowych surówek
lub
Pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach, czosnku i zalewie korzenne podana w sosie własnym z dodatkiem polskich boczniaków,
pure ziemniaczane z koprem i kompozycją świeżych warzyw z sosem winegret
Zakąski zimne
podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)
Patera mięs pieczonych według staropolskich przepisów
Mini tortille faszerowane risotto borowikowym
Mus z dziczyzny w cieście francuski
Galareta wieprzowa
Śledź bałtycki na trzy sposoby
Caprese z anchois
Sałatka brokułowa z serem kozim
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczywo jasne i ciemne
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 150,00/osobę
Menu Willa Hueta 4
160,00 PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem z pomidorów pelati z bazylią i kulkami mozzarelli
lub
Bulion z makaronem domowym
Dania główne ( jedno do wyboru )
Marynowany schab wieprzowy pieczony w niskiej temperaturze w sosie własnym
podawany z kluseczkami gnocchi i miksem sałat z własnym winegret
lub
Tagliatella zielona z łososiem flambirowanym szkocką whisky , oliwkami, bazylią, pomidorkami schery w sosie śmietanowo-kaparowym z dodatkiem świeżej rukoli
Zakąski
podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)
Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół
Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu
Parfait z gęsich wątróbek, tarrina wieprzowa
Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną
Galaretka z goloki z musztardowym posmakiem
Ryba po japońsku
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Sałatka grecka z oliwkami
Sałatka z paluszkami krabowymi, rzodkiewką i grubym szczypiorem
Pieczywo
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 160,00/osobę
Menu Willa Hueta 5
170,00 PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem z pieczonego kalafiora z kozim serem
lub
Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami
Dania główne ( jedno do wyboru )
Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim
z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją
lub
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i pomidorkami suszonymi
kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej porzeczki
Zakąski
podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)
Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół
Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu
Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon
Terrine z łososia z kaparami
Parfait z gęsich wątróbek, tarrina wieprzowa
Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną
Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem
Ryba po grecku
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois
Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą
Pieczywo
Danie gorące w trakcie wieczoru
podawane w bufecie
Pirogi nadziwane dziczyzną podane z żurkiem na maślance
lub
Kurczak w sosie pomidorowym z kluseczkami gnocchi i pieczonymi warzywami
Sok, woda
Kawa, herbata
Koszt 170,00/osobę
Menu Willa Hueta 6
200,00 PLN/os
Zupa ( jedna do wyboru )
Krem szparagowy z paprykowym pesto i pestkami dyni
lub
Consomme z bażanta z ręcznie robionymi kołdunami
Dania główne ( jedno do wyboru )
Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim
z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją
lub
Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem i pomidorkami suszonymi
kasza kus kus z ricottą i sos z czerwonej porzeczki
Zakąski
podawane w bufecie lub w stołach (pięć do wyboru)
Karczek szpikowany czosnkiem pieczony z dodatkiem leśnych ziół
Schab nadziewany śliwkami i morelami pieczony w piecu
Boczek rolowany marynowany w musztardzie dijon
Terrine z łososia z kaparami
Pasztet Szefa Kuchni w cieście francuskim z żurawiną
Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem
Ryba po grecku
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Sałatka z kurczakiem grillowanym i dipem anchois
Sałatka szwajcarska z marynowanymi szparagami i włoską szynką dojrzewającą
Pieczywo
I danie gorące w trakcie wieczoru podawane
indywidualnie lub w bufecie
Grillowany łosoś na czarnym ryżu i grillowanymi szparagami zielonymi
lub
Ragu z dzika
Kawa, herbata / Sok, woda
Koszt 200,00/osobę