ScrollToTop

wesela

Pakiet Złoty

Menu weselne 250,00/osobę

 

W Cenie Każdego Menu

Kompozycja serwet i świec

Monitorowany parking dla gości weselnych

Menu weselne w stołach

 

Opcje dodatkowe

Pokrowce na krzesła - 10zł za szt.

 

Wiejski stół

2000zł

Szynka z kopytkiem

Kiełbasy chłopskie

Kaszanka, Salceson, Boczek pieczony

Pierogi na gorąco

Żeberka z kapustą

Smalec, Ogórki kiszone, Chrzan, Musztarda

Wiejskie pieczywo

*****

Fontanna czekoladowa z dodatkami (cena do uzgodnienia)

*****

Drink bar z profesjonalną obsługą barmańską (cena do uzgodnienia)

*****

Posiadamy nowoczesny, elegancki samochód marki mercedes bus do przewozu gości weselnych - 24 osobowy (cena do uzgodnienia)

 

 

Przystawka

prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji

 

Sałata ogrodowa z bryłkami koziego sera z balsamicznym sosem vinaigrette

lub

Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem leśnych ziół i żurawiną

 

 

Zupa

prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji

 

Bulion Królewski z Kołdunami

lub

Krem z pieczonego kalafiora z kozim serem

lub

Flaczki wołowe zaprawiane koniakiem

lub

Krem borowikowy z owocami lasu

 

 

Danie główne

prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji

 

Marynowane udo z kaczki przyrządzone metodą confit, ziemniaczki w stylu francuskim

z parmezanem i ziołami, brukselka z pary z maślaną emulsją

lub

Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem i pomidorkami suszonymi

kasza kuskus z ricottą, sos z czerwonej pożeczki, sałata wiosenna

lub

Policzki wołowe duszone w warzywach i czerwonym wytrawnym winie podawane na tłuczonych ziemniaczkach z czosnkiem i tymiankiem i kapustą w stylu polskim

lub

Grillowany łosoś z ziemniaczanym pure i sosem kaparowym

 

 

Zakąski podawane w bufecie lub w stołach

prosimy o wybranie ośmiu z poniższych propozycji

 

Wachlarz mięsa pieczone według staropolskich receptur marynowany:

glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską

schab nadziewany wędzoną morelą

Schab po warszawsku z kremem chrzanowym

Galaretka wieprzowa

Galaretka drobiowa z grzybkami i marynowaną cebulką

Tymbaliki warzywne

Galaretki z goloneczki z musztardowym posmakiem
Tradycyjna drobiowa galantyna

Rolada z kaczki po tyrolsku na słodko z rodzynkami i suszoną śliwką
Pasztet z dziczyzny w cieście francuskim z czarnuszką i żurawiną
Mini tarty z masa serową i łososiem

Roladki z łososiem wędzonym w szpinakowym biszkopcie
Ryba po grecku

Dorsz po japońsku

Mini tortille w risotto grzybowym

Mini tortille z warzywnym ratatouille

Roladki z szynki ze szparagami

Jajka faszerowane sosem tatarskim
Pikle warzywne
Zestaw świeżych warzyw sezonowych
Śledź marynowany w dębowej beczce na trzy sposoby
Pieczywo jasne i ciemne

 

Sałatki

prosimy o wybranie dwóch z poniższych propozycji

 

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka brokułowa z sezamem

Sałatk szwajcarska

Sałatka z paluszkami krabowymi i piklowaną rzodkiewką

Sałatka selerem konserwowym, ananasem i szynką

Sałatka śledziowa z zielonym jabłkiem i trawą cytrynową

Sałatka pieczarkowa

Sałata grecka z oliwkami

Sałata wiosenna

Sałata cezar

Caprese z anchois

Sałatka z marynowanym tuńczykiem

 

 

Dania gorące serwowane indywidualnie

prosimy o wybranie dwóch z poniższych propozycji

 

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie z runa leśnego podawana z ziemniakami z wody i warzywami gotowanymi

***
Morszczuk w sosie orientalnym lub cytrusowym, dziki ryż, kalafior romanesco

***

Ragu z dziczyzny podaane z ciepłą bagietką

***

Golonka trybowana w sosie własnym, pure ziemniaczane,

Modra kapusta

***

Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym podawana z kluseczkami gnocchi i zestawem surówek

 

 

Danie gorące serwowane indywidualnie

prosimy o wybranie jednej z poniższych propozycji

 

Barszcz czerwony z pasztecikiem

Lub

Żur Świętokrzyski na domowym zakwasie z jajem i białą kiełbasą

 

 

Bufet

Kawa / Herbata – bez ograniczeń

Woda / Soki owocowe – bez ograniczeń

Napoje gazowane – bez ograniczeń

 

 

 

Pozostałe pakiety

  srebr